Pečené brambory v alobalu s chřestem
80 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 15gramůHořčice
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 400gramůChřest bílý
- 120gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bylinky posekáme na jemno, vsypeme do misky, přidáme hořčici, citronovou šťávu, dvě třetiny měkkého másla a důkladně promícháme. Misku zakryjeme a vložíme do lednice.
- 2Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, každý zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi hodinu. Chřest očistíme, vložíme do malého pekáčku, přidáme zbytek másla a vložíme na posledních 20 minut k bramborám do trouby.
- 3Upečené brambory rozbalíme, rozkrojíme napůl, upravíme na talíře, doplníme chřestem, kousky ochuceného másla z lednice, osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.