Pečené brambory v alobalu se salámem
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 500gramůMrkev kořen
- 120gramůCibule
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůPaprika zelená
- 100gramůPaprika žlutá
- 150gramůRajčata
- 500gramůSalám měkký
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, rozkrájíme na plátky, točený salám na kolečka, mrkev na malé hranolky, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na silnější proužky, rajčata na osminky.
- 2Z velkého kusu alobalu vytvarujeme misku s vyššími okraji, do ní vsypeme všechny suroviny, osolíme, opepříme, pokapeme panenským olejem, zakryjeme druhým kusem alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C půl hodiny. Poté sundáme vrchní díl alobalu a dopečeme.
- 3Celou alobalovou misku postavíme doprostřed stolu, každý strávník se obslouží sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.