Pečené brambory v alobalu se salámem

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, rozkrájíme na plátky, točený salám na kolečka, mrkev na malé hranolky, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na silnější proužky, rajčata na osminky.
  • 2
    Z velkého kusu alobalu vytvarujeme misku s vyššími okraji, do ní vsypeme všechny suroviny, osolíme, opepříme, pokapeme panenským olejem, zakryjeme druhým kusem alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C půl hodiny. Poté sundáme vrchní díl alobalu a dopečeme.
  • 3
    Celou alobalovou misku postavíme doprostřed stolu, každý strávník se obslouží sám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.