Pečené brambory v bylinkovém obalu

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
835 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na čtvrtky, petrželku posekáme najemno. V rendlíku roztavíme máslo, přilijeme olej, přisypeme sušený tymián, sušenou cibuli, sušenou majoránku, sůl, pepř a promícháme. Jednu po druhé přikládáme čtvrtky brambor a v máslové směsi důsledně obalujeme.
  • 2
    Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme brambory slupkami dolů, pokapeme zbytkem máslové směsi z rendlíku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut. Při podávání sypeme čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.