Pečené brambory v bylinkovém obalu
55 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 6gramůTymián sušený
- 8gramůCibule sušená
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůPetržel kudrnka
- 6gramůMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
835 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na čtvrtky, petrželku posekáme najemno. V rendlíku roztavíme máslo, přilijeme olej, přisypeme sušený tymián, sušenou cibuli, sušenou majoránku, sůl, pepř a promícháme. Jednu po druhé přikládáme čtvrtky brambor a v máslové směsi důsledně obalujeme.
- 2Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme brambory slupkami dolů, pokapeme zbytkem máslové směsi z rendlíku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut. Při podávání sypeme čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.