Pečené brambory ve vývaru
80 min.
Ingredience
- 1200gramůBrambory
- 20gramůProvensálské koření
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, malé brambory vložíme do mísy celé, připravujeme-li větší brambory, rozpůlíme je nebo rozčtvrtíme. Přidáme sůl, bylinky a nadrobno nakrájený česnek a vše dobře promícháme. Vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi hodinu při 220 °C za častého otáčení, v případě potřeby podlijeme ještě vodou, aby byly brambory zlatavé, ale aby se nepřipalovaly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.