Pečené cuketky s jogurtovo-sýrovou zálivkou
35 min.
Ingredience
- Zálivka
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePažitka
- 125gramůJogurt nízkotučný
- Zelenina
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyCuketa
- 1kusPaprika oranžová
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule lahůdková
- 1kusKedlubna
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Dvě cuketky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky silné asi 7-8 cm.
- 2Očištěnou lahůdkovou cibuli pokrájíme na kolečka. Omytá rajčata a oloupanou kedlubnu pokrájíme na stejně silné plátky. Papriku omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na proužky široké 2cm. Troubu si předehřejeme na 200°C.
- 3Připravíme si zálivku: v misce rozmícháme bílý jogurt s přírodní Lučinou, ochutíme ji solí, pepřem, přimícháme nadrobno pokrájenou pažitku a utřený stroužek česneku.
- 4Na olejem vytřený pekáček poklademe z části přes sebe plátky cuketky, rajčat, kedlubny a mezi ně vložíme proužky papriky. Vše přelijeme zálivkou a vložíme do středu trouby. Zeleninu pečeme přibližně 15-20 minut dozlatova. Podáváme teplou samostatně nebo jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.