Pečené fazole
60 min.
Ingredience
- 150gramůFazole bílé
- 150gramůVepřový bok uzený
- 100gramůCeler bulvový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 3šálkyVývar z hovězích kostí
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme do studené vody a necháme do druhého dne nabobtnat.
- 2Bůček, oloupaný celer a očištěnou papriku nakrájíme na kostky.
- 3Do pekáče vložíme namočené fazole, bůček, celer, papriku, osolíme, opepříme a přidáme hořčici. Vše zalijeme vývarem a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Když fazole změknou, přilijeme kyselou smetanu a pokrm prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.