Pečené fazole se zeleninou a slaninou
145 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 1kusCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 200gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 200gramůRajčata
- 1kusCeler řapíkatý
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyTymián čerstvý
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel hladkolistá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
28 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme nakrájený řapíkatý celer, rajčata nakrájená na kostky, tymián, rozmarýn a předem namočené fazole. Ještě krátce zarestujeme a zalijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a při 150°C pečeme v troubě asi 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Nakonec pokrm osolíme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.