Pečené filety z okouníka
30 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory pečené
- 800gramůOkouník mořský
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 80gramůKopr čerstvý
- 150gramůJogurt bílý
- 100gramůOkurka salátová
- 1stroužekČesnek
- 25mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z okouníka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, poklademe hoblinkami másla, kopr posekáme na jemno a polovinu ho nasypeme na filety. Každý filet zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.
- 2Do jogurtu přimícháme zbylý kopr, prolisovaný česnek a nastrouhanou salátovou okurku.
- 3Filety rozbalíme, upravíme na talíře, doplníme pečenými bramborami a jogurtovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.