Pečené holoubě na houbách
60 min.
Ingredience
- 4kusyHoloubata
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 500gramůHouby čerstvé
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 125mililitrůVíno červené
- 3lžíceZakysaná smetana
- 50gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná holoubata osolíme, opepříme a opečeme v pekáči na rozehřátém oleji. Vyjmeme maso z pekáče a necháme v něm zesklovatět oloupanou, na drobno nasekanou cibuli a pokrájenou slaninu, přimícháme houby nakrájené na plátky, tymián, opečeme.
- 2Zpátky do pekáče vložíme holoubata, zalijeme je červeným vínem a vývarem. Přikryjeme poklicí, 30 minut pečeme.
- 3Poté vyndáme holoubata, do houbové směsi přidáme zakysanou smetanu. Krátce povaříme a houbovou omáčkou přelijeme hotová holoubata. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.