Pečené hovězí řízky s bůčkem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
65 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
51 mg
Cukr
543 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu pokrájíme na nudličky, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, bůček umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno.
  • 2
    V míse promícháme mleté maso se solí, pepřem, syrovým vajíčkem, vařeným vajíčkem, klobásou, hořčicí a natí. Umícháme kompaktní hmotu.
  • 3
    Řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mletou hmotu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a podlijeme horkým vývarem. V předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení přilijeme víno, případně podle potřeby horkou vodu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.