Pečené hovězí řízky s bůčkem
90 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 150mililitrůVíno červené
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na mleté maso
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 350gramůVepřový bok
- 150gramůKlobása vepřová
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
65 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
51 mg
Cukr
543 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu pokrájíme na nudličky, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, bůček umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno.
- 2V míse promícháme mleté maso se solí, pepřem, syrovým vajíčkem, vařeným vajíčkem, klobásou, hořčicí a natí. Umícháme kompaktní hmotu.
- 3Řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mletou hmotu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a podlijeme horkým vývarem. V předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení přilijeme víno, případně podle potřeby horkou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.