Pečené hřebenatky s wontonovými plackami
55 min.
Ingredience
- 16kusůHřebenatka
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 8plátkůTěsto Wonton
- Marináda
- 1lžičkaThajská směs
- 1lžičkaZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
10 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. Zázvor nastrouháme, česnek nakrájíme nadrobno a všechny uvedené přísady nasypeme do mísy a promícháme. Přidáme hřebenatky rozkrojené napůl, protřepeme a necháme cca 30min marinovat.
- 2Wontonové placky osmažíme postupně v rozpáleném oleji dokřupava. Necháme osušit na papírové utěrce a uchováme teplé.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje. Přidáme hřebenatky i s marinádou a při vysoké teplotě vaříme 1min, dokud nezezlátnou. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Do pánve přilijeme zbytek oleje, rozpálíme a za stálého míchání v něm povaříme doměkka na tenké plátky nakrájenou mrkev a pórek. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme šťávu z jednoho citronu a půlky pomeranče. Do pánve vrátíme hřebenatky, promícháme se zeleninou a prohřejeme. Poté vše přemístíme do mísy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a koriandr. Směs rozdělíme na 4 části, každou vložíme mezi dvě wontonové placky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.