Pečené jehněčí kotlety s omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí hřbet
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 20gramůHusí sádlo
- 1decilitrVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- Omáčka
- 20gramůMáta
- 1kusChilli paprička
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaChilli omáčka
- 2lžícePomerančová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
59 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
95 mg
Cukr
451 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran zprudka opečeme, zalijeme vínem, ještě pečeme, potom kotlety přeložíme na pánev, potřeme máslem a v rozpálené troubě dopečeme 10 minut.
- 2Upečené kotlety pokládáme na talíře a zaléváme omáčkou.
- 3Omáčka: Do malé misky vymačkáme šťávu z pomeranče, přidáme drobně nasekaný česnek, chilli papričku, posekanou mátu, přimícháme chilli omáčku, vlijeme smetanu, vše důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.