Pečené jehněčí kotlety s omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
59 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
95 mg
Cukr
451 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran zprudka opečeme, zalijeme vínem, ještě pečeme, potom kotlety přeložíme na pánev, potřeme máslem a v rozpálené troubě dopečeme 10 minut.
  • 2
    Upečené kotlety pokládáme na talíře a zaléváme omáčkou.
  • 3
    Omáčka: Do malé misky vymačkáme šťávu z pomeranče, přidáme drobně nasekaný česnek, chilli papričku, posekanou mátu, přimícháme chilli omáčku, vlijeme smetanu, vše důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.