Pečené jehněčí s křupavou strouhankou z jarních bylinek

155 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
63 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme je na velikost sousta.
  • 2
    Smícháme nasekaný rozmarýn a zastříkeneme olivovým olejem a přidáme tři stroužky česneku.
  • 3
    Ostrým nožem nařízneme na jehněčí kýtě několik zářezů a vetřeme do nich bylinkovou směs.
  • 4
    Poté dáme jehněčí maso, mrkev, cibuli a bobkový list do pekáče, podlijeme vínem a pečeme 2 hodiny 15 minut na 160 °C. Poté zabalíme do alobalu a necháme 45 minut odpočívat.
  • 5
    Mezitím slijeme výpek z jehněčího masa – ale bez zeleniny a bobkového listu. Vmícháme mouku a vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 6
    Chléb natrháme na kousky, smícháme ho s kousky česneku, citronovou šťávou a kůrou, tymiánem, petrželkou a ančovičkami. Rozmixujeme to co nejvíc to půjde. Pečeme 10-15 minut na 220 °C.
  • 7
    Jehněčí maso podáváme nakrájené, přelité omáčkou a posypané bylinkovou strouhankou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.