Pečené jehněčí s křupavou strouhankou z jarních bylinek
155 min.
Ingredience
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 5stroužkůČesnek
- 1kusCitrony
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyAnčovička - filety
- 5kusůMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 4kusyBobkový list
- 3lžíceRozmarýn čerstvý
- 3kilogramyJehněčí kýta
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůVíno bílé
- 600mililitrůVývar jehněčí
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
63 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme je na velikost sousta.
- 2Smícháme nasekaný rozmarýn a zastříkeneme olivovým olejem a přidáme tři stroužky česneku.
- 3Ostrým nožem nařízneme na jehněčí kýtě několik zářezů a vetřeme do nich bylinkovou směs.
- 4Poté dáme jehněčí maso, mrkev, cibuli a bobkový list do pekáče, podlijeme vínem a pečeme 2 hodiny 15 minut na 160 °C. Poté zabalíme do alobalu a necháme 45 minut odpočívat.
- 5Mezitím slijeme výpek z jehněčího masa – ale bez zeleniny a bobkového listu. Vmícháme mouku a vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 6Chléb natrháme na kousky, smícháme ho s kousky česneku, citronovou šťávou a kůrou, tymiánem, petrželkou a ančovičkami. Rozmixujeme to co nejvíc to půjde. Pečeme 10-15 minut na 220 °C.
- 7Jehněčí maso podáváme nakrájené, přelité omáčkou a posypané bylinkovou strouhankou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.