Pečené knedlíky s houbovou omáčkou
130 min.
Ingredience
- 1500gramůBrambory
- 250gramůTvaroh měkký
- 30gramůPšeničná krupice
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSádlo škvařené
- 40gramůHouby sušené
- 50gramůCibule
- 30mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 6mililitrůOcet vinný
- 200gramůSádlo syrové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1118 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
77 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
11 g
Cukr
642 mg
Postup přípravy
- 1Syrové sádlo pokrájíme na kousky a necháme vyškvařit škvarky. Brambory uvaříme, slijeme a necháme vystydnout, poté prolisujeme. Přimícháme sůl, vejce, tvaroh, krupici, mouku a škvarky. Vypracujeme tuhé těsto, vytvarujeme do knedlíků o průměru 4 cm. Sádlem vymažeme plech a knedlíky na něj naskládáme, omastíme i z horní strany. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 2Pečeme v troubě při 200 °C 20 minut.
- 3Houby zalijeme 300 ml vroucí vody a necháme 15 minut povařit. Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zrůžovět. Připravenou jíšku vmícháme do vývaru z hub, přilijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut, poté osolíme, opepříme a zjemníme smetanou, dochutíme octem.
- 4Pečené knedlíky servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.