Pečené koleno na černém pivě
145 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyVepřové koleno
- 10stroužkůČesnek
- 1lžíceSůl
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 700gramůCibule
- 50gramůKmín drcený
- 4gramyPepř 4 barev
- 1litrPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 600gramůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1325 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
81 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek utřeme se solí. Omyjeme snítku rozmarýnu (2 lžíce) a necháme okapat. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Vepřové vykostěné koleno dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme česnekem se solí, posypeme drceným jalovcem a pepřem 4 barev.
- 3Rozmarýn vložíme do masa, které zavineme a svážeme provázkem. Koleno dáme do hlubšího pekáče, zalijeme černým pivem, zakryjeme a necháme naložené 5-6 hodin.
- 4Poté pekáč s kolenem dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 100-120 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a doléváme pivem i vodou (1-2 dl).
- 5Upečené koleno pokrájíme na plátky, každou porci polijeme výpekem s cibulí a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.