Pečené kotlety s navrstvenou zeleninou
160 min.
Ingredience
- 45gramůMáslo čerstvé
- 600gramůJehněčí kotlety
- 750gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 3kusyMrkev kořen
- 400mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
34 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C. Na pánvičce rozpustíme 25 g másla nebo jiného tuku, na něm z obou stran orestujeme kotlety. Potrvá to přibližně 5 minut. Do většího rendlíku naskládáme přibližně polovinu brambor, cibule a drobně nakrájenou mrkev. Pro lepší chuť můžeme přidat i koření. Na takto upravenou zeleninu poklademe orestované kotlety a přidáme druhou půlku brambor, zeleninu spolu s vývarem z kostí a trochou másla.
- 2Rendlík zakrytý pokličkou vložíme do rozpálené trouby a 30 minut pečeme. Snížíme teplotu na 150 °C a pečeme další hodinu. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a se sundanou pokličkou maso v hrnci pečeme ještě 30-40 minut, dokud brambory nedostanou hnědavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.