Pečené křepelky na jablkách a calvadosu

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
40 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté křepelky potřeme na povrchu i uvnitř nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do břišní dutiny vložíme lístky šalvěje a každou křepelku obalíme plátkem slaniny.
  • 2
    Oloupaná, na plátky nakrájená jablka protáhneme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a vložíme do pekáče. Na jablka položíme křepelky a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme za občasného obracení 25-30 minut. Potom křepelky i jablka vyjmeme na nahřáté talíře.
  • 3
    Do šťávy v pekáči vmícháme calvados a krátce povaříme. Přelijeme přes křepelky.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zelené fazolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.