Pečené křepelky na jablkách a calvadosu
45 min.
Ingredience
- 8kusůKřepelka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 200gramůAnglická slanina
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 4lžíceCalvados
- 2kusyJablka
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
40 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté křepelky potřeme na povrchu i uvnitř nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do břišní dutiny vložíme lístky šalvěje a každou křepelku obalíme plátkem slaniny.
- 2Oloupaná, na plátky nakrájená jablka protáhneme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a vložíme do pekáče. Na jablka položíme křepelky a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme za občasného obracení 25-30 minut. Potom křepelky i jablka vyjmeme na nahřáté talíře.
- 3Do šťávy v pekáči vmícháme calvados a krátce povaříme. Přelijeme přes křepelky.
- 4Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zelené fazolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.