Pečené křepelky se šalotkami
55 min.
Ingredience
- 500gramůŠalotka
- 100gramůFíky sušené
- 100gramůMeruňky sušené
- 100gramůOřechy lískové
- 60gramůRozinky tmavé
- 60gramůChléb konzumní
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
- 100gramůStrouhanka
- 800gramůKřepelka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
34 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
7 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané křepelky omyjeme a osušíme. Do misky natrháme střídku chleba, přidáme vejce, mléko, meruňky a fíky nakrájíme na malé kousíčky, přidáme do misky, přisypeme rozinky, 1/2 strouhanky a 1/2 drcených ořechů. Směs důkladně promícháme, naplníme křepelky, otvor sešijeme nebo zpevníme párátky, křepelky potřeme olejem, položíme na plech, osolíme, opepříme, zbylou strouhanku smícháme se zbytkem drcených ořechů, posypeme křepelky, podlijeme sklenicí vody, křepelky obložíme celými oloupanými šalotkami, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut. V průběhu pečení křepelky jednou obrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.