Pečené křepelky se šalotkami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
34 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
7 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané křepelky omyjeme a osušíme. Do misky natrháme střídku chleba, přidáme vejce, mléko, meruňky a fíky nakrájíme na malé kousíčky, přidáme do misky, přisypeme rozinky, 1/2 strouhanky a 1/2 drcených ořechů. Směs důkladně promícháme, naplníme křepelky, otvor sešijeme nebo zpevníme párátky, křepelky potřeme olejem, položíme na plech, osolíme, opepříme, zbylou strouhanku smícháme se zbytkem drcených ořechů, posypeme křepelky, podlijeme sklenicí vody, křepelky obložíme celými oloupanými šalotkami, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut. V průběhu pečení křepelky jednou obrátíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.