Pečené krevety na avokádu
25 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 2kusyLimetka
- 4lžíceChilli omáčka
- 2kusyAvokádo
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 0,25kusSalát hlávkový
- 0,5kusSalát římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou šalotku nadrobno nakrájíme a promícháme s limetkovou šťávou a sladkokyselou chilli omáčkou.
- 2Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V míse je pokapeme připravenou marinádou, přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladničce rozležet.
- 3Krevety očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme spolu s oloupaným, na kostičky nakrájeným česnekem za stálého obracení 3-5 minut. Osolíme a opepříme.
- 4Salát omyjeme a listy upravíme na talíře s plátky avokáda. Obložíme krevetami a podáváme s bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.