Pečené krevety na avokádu

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou šalotku nadrobno nakrájíme a promícháme s limetkovou šťávou a sladkokyselou chilli omáčkou.
  • 2
    Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V míse je pokapeme připravenou marinádou, přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladničce rozležet.
  • 3
    Krevety očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme spolu s oloupaným, na kostičky nakrájeným česnekem za stálého obracení 3-5 minut. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Salát omyjeme a listy upravíme na talíře s plátky avokáda. Obložíme krevetami a podáváme s bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.