Pečené krevety pikantní

48 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
940 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod proudem tekoucí studené vody opláchneme krevety. Osušené vložíme do misky, zakápneme sójovou omáčkou a opepříme. 30 minut marinujeme při pokojové teplotě.
  • 2
    Oloupaný česnek vložíme do hmoždíře, přidáme k němu omyté chilli papričky, které jsme rozřízli a zbavili semínek. Rozmělníme na kašičku. Z limetky vymačkáme šťávu (použijeme jí 4 polévkové lžíce). Limetkovou šťávu v misce smísíme s rybí omáčkou, cukrem a koriandrem, na závěr přidáme chilli-česnekovou pastu. Mícháme, do doby, než se ve směsi rozpustí přidaný cukr.
  • 3
    Potom přichystáme wok a rozpálíme v něm olej. Vhodíme krevety a rychle zprudka opečeme přibližně 3 minuty, dokud nezrudnou.
  • 4
    Na závěr hotové krevety zalijeme limetkovou šťávou a zlehka promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.