Pečené krevety pikantní
48 min.
Ingredience
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 3lžíceOmáčka sójová
- 4lžíceOmáčka rybí
- 1kusLimetka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyChilli paprička
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 3lžíceOlej sezamový
- 2lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
940 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pod proudem tekoucí studené vody opláchneme krevety. Osušené vložíme do misky, zakápneme sójovou omáčkou a opepříme. 30 minut marinujeme při pokojové teplotě.
- 2Oloupaný česnek vložíme do hmoždíře, přidáme k němu omyté chilli papričky, které jsme rozřízli a zbavili semínek. Rozmělníme na kašičku. Z limetky vymačkáme šťávu (použijeme jí 4 polévkové lžíce). Limetkovou šťávu v misce smísíme s rybí omáčkou, cukrem a koriandrem, na závěr přidáme chilli-česnekovou pastu. Mícháme, do doby, než se ve směsi rozpustí přidaný cukr.
- 3Potom přichystáme wok a rozpálíme v něm olej. Vhodíme krevety a rychle zprudka opečeme přibližně 3 minuty, dokud nezrudnou.
- 4Na závěr hotové krevety zalijeme limetkovou šťávou a zlehka promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.