Pečené kroupy s hlívou ústřičnou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté kroupy dáme do hrnce, zalijeme je vodou a necháme 2 hodiny namočené.
  • 2
    Hlívu ústřičnou očistíme a pokrájíme na nudličky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky.
  • 3
    Hrnec s kroupami (v té samé vodě) dáme na plotnu, přidáme sůl, majoránku, očištěný stroužek česneku a bobkový list. Kroupy přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a kroupy uvaříme téměř doměkka. Vaříme 40 minut, pak z nich vyjmeme česnek a bobkový list.
  • 4
    Troubu si předehřejeme na 190°C. V pekáčku na plotně rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme hlívu, pak k ní přidáme cibuli a společně smažíme dorůžova. Hlívu ochutíme solí, kmínem a pepřem. Pak na hlívu s cibulí vyklopíme uvařené kroupy i se zbytkem tekutiny, přidáme pokrájenou mrkev, podle chuti sůl a vše promícháme. Pekáček zakryjeme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Kroupy pečeme zakryté 10 minut, pak poklici odložíme a kroupy dopečeme přibližně dalších 10-15 minut.
  • 5
    Porce krup na talířích posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme je malými snítky omyté petrželky a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.