Pečené kroupy s hlívou ústřičnou
80 min.
Ingredience
- Ostatní suroviny
- 1kusMrkev kořen
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžícePetržel kudrnka
- Restovaná hlíva
- Vařené kroupy
- 150gramůJečné kroupy
- 330mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté kroupy dáme do hrnce, zalijeme je vodou a necháme 2 hodiny namočené.
- 2Hlívu ústřičnou očistíme a pokrájíme na nudličky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky.
- 3Hrnec s kroupami (v té samé vodě) dáme na plotnu, přidáme sůl, majoránku, očištěný stroužek česneku a bobkový list. Kroupy přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a kroupy uvaříme téměř doměkka. Vaříme 40 minut, pak z nich vyjmeme česnek a bobkový list.
- 4Troubu si předehřejeme na 190°C. V pekáčku na plotně rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme hlívu, pak k ní přidáme cibuli a společně smažíme dorůžova. Hlívu ochutíme solí, kmínem a pepřem. Pak na hlívu s cibulí vyklopíme uvařené kroupy i se zbytkem tekutiny, přidáme pokrájenou mrkev, podle chuti sůl a vše promícháme. Pekáček zakryjeme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Kroupy pečeme zakryté 10 minut, pak poklici odložíme a kroupy dopečeme přibližně dalších 10-15 minut.
- 5Porce krup na talířích posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme je malými snítky omyté petrželky a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.