Pečené krůtí řízky s bramborami
55 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 800gramůBrambory
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120gramůNiva
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200mililitrůSmetana na šlehání
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme (1/2 lžičky) a opepříme (1/4 lžičky). Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na silnější kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo, máslo nakrájíme na plátky.
- 2Do olejem vytřeného pekáče naskládáme polovinu brambor, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Na brambory naskládáme maso, přikryjeme zbylými bramborami, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Směs zalijeme smetanou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až se smetana téměř vsákne. Povrch poklademe plátky másla, posypeme nivou a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.