Pečené krůtí řízky s bramborami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme (1/2 lžičky) a opepříme (1/4 lžičky). Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na silnější kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo, máslo nakrájíme na plátky.
  • 2
    Do olejem vytřeného pekáče naskládáme polovinu brambor, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Na brambory naskládáme maso, přikryjeme zbylými bramborami, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Směs zalijeme smetanou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až se smetana téměř vsákne. Povrch poklademe plátky másla, posypeme nivou a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.