Pečené kuřátko z lakhnaú
65 min.

Ingredience
- 1kusKuře
- 6kusůRajčata
- 1kusCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaGaram masala
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- Horké koření [39441]
- 1,5lžičkyHřebíček
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 3lžičkyKardamom
- 3lžičkyKmín celý
- 6lžičekKoriandr celý
- 0,75lžičkaMuškátový oříšek
- 1,5lžičkySkořice celá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
47 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, naporcujeme a zbavíme kůže. Spolu s drůbky dáme kůži vařit do osolené vody. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s kořením, cukrem, osolíme a vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran. Necháme cca 30 minut odpočinout.
- 2Mezitím oloupeme rajčata a pokrájíme je na kousky. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme maso i rajčata a zprudka restujeme, podléváme vývarem z kůže. Poté dáme péct do rozehřáté trouby. V průběhu pečení několikrát obrátíme a podlijeme. Do vypečné šťávy nakonec vmícháme rozemletou vařenou kůži s drůbky.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.