Pečené kuře klasické
90 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKuře
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
38 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
983 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pekáči máslo a kuře na něm ze všech stran opečeme. Předehřejeme si troubu na 200°C.
- 2Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše přidáme do pekáče ke kuřeti. Přisypeme ještě nasekanou petrželku a přilijeme víno a vývar. Kuře dáme hřbetem nahoru a pečeme 15 minut. Pak kuře obrátíme a pečeme 40 minut.
- 3Během pečení kuře průběžně přeléváme šťávou.
- 4Pak kuře vyndáme a do vypečené šťávy vmícháme zakysanou smetanu a vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec prolisujeme šťávu přes síto a podáváme ji spolu s kuřetem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.