Pečené kuře na cibuli s jablky

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
78 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme maso. Kuře opláchneme, osušíme, odstraníme páteř. Položíme ho prsy dolů a promáčkneme, zploštíme ho. Konečky kuřecích nohou připevníme tak, že do mezery mezi prsy a stehny vyřízneme otvor a strčíme do otvoru nohy. Vše zpevníme jehlami na špízy.
  • 2
    Celé kuře potřeme rozehřátým máslem. Potom maso osolíme a okořeníme kořenící směsí. Při pečení budeme kuře potírat zbytkem másla s kořením.
  • 3
    Potom si připravíme brambory, které omyjeme a pokrájíme na polovinu, malé můžeme nechat celé. Brambory rozložíme do pekáčku. Cibuli a jablka neloupeme, jenom je rozkrojíme na větší kusy, můžou být čtvrtky. Česnek také neloupeme, rozkrojíme stroužky na půl a jen rozmáčkneme. Ještě vše osolíme a můžeme posypat bylinkami.
  • 4
    Tím máme připravený druhý pekáč.
  • 5
    Pekáč s kuřetem pečeme v troubě při teplotě 200°C. Pod kuřetem pečeme v pekáčku brambory. Tyto brambory budeme polévat vypečenou šťávou z kuřete. Takto pečeme asi 50 minut a potíráme marinádou z másla a koření.
  • 6
    Kuře i brambory pečeme do měkka.
  • 7
    Můžeme jíst každé zvlášť, a nebo obojí zkombinovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.