Pečené kuře na tymiánu s citronem
75 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120mililitrůVíno bílé
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
61 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
313 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kuře naporcujeme a rozložíme do pekáče. Nastrouhanou kůru z 1 citronu promícháme v misce s rozdrceným česnekem, olejem, lístky tymiánu a máslem. Osolíme, opepříme a vše dobře utřeme. Ochuceným máslem potřeme porce kuřete a do pekáčku vložíme na dílky nakrájený citron, ze kterého jsme ostrouhali kůru. Zalijeme vínem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 50-60 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou.
- 2Podáváme s americkými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.