Pečené kuře s hořčici
90 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2decilitryHořčice
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 2decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1091 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
85 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
953 mg
Vápník
92 mg
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, důkladně omyjeme a osušíme. Vnitřek osolíme, opepříme, vymažeme hořčici a vložíme tymián. Vršek potřeme olejem, osolíme a opepříme.
- 2Připravené kuře položíme na nízký plech, který vložíme do horké trouby a pečeme 60 minut. Po dobu pečení kuře poléváme vlastní vypečenou šťávou, anebo vodou.
- 3Hotové kuře rozdělíme na 4 porce, které rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.