Pečené kuře s žemlovou nádivkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1412 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
101 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
936 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme nádivku. V míse utřeme změklé máslo se solí a žloutky. Zvlášť mlékem zvlhčíme veku nakrájenou na kostičky, tu pak přimícháme do másla spolu se strouhankou, jemně posekanou petrželovou natí, muškátovým květem, na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 2
    Očištěné kuře osolíme, vnitřek vyplníme nádivkou, otvor zašijeme.
  • 3
    V pekáči rozpustíme máslo, přidáme vyškvařenou slaninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky, vložíme kuře hřbetem nahoru, mírně podlijeme, přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme.
  • 4
    Po dvaceti minutách poklici sejmeme a kuře pečeme. Během pečení kuře poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou, kuře také obrátíme, aby se propeklo rovnoměrně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.