Pečené kuře se zázvorovým sirupem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
55 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapneme troubu na 220°C. Nůžkami na drůběž u 2 malých kuřat přestříhneme prsní kosti a rozdělíme od sebe, ale tak, aby půlky zůstaly spojené. Do pekáče je položíme rozříznutou stranou dolů.
  • 2
    Pomerančovou šťávu z 1 pomeranče, sójovou omáčku, zázvorový sirup a mletou skořici smícháme a nalijeme na kuřata, osolíme, opepříme a obložíme dílky z 1 pomeranče. Na každou 1/2 kuřete položíme 1/2 lžičky másla, plátky česneku, kousek okapaného konzervovaného plátku zázvorového stonku a 1 hvězdičku anýzu.
  • 3
    Za občasného podlévání pečeme 25 minut, maso se propeče a na povrchu zhnědne, potom kuře přendáme na talíře a přelijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.