Pečené kuřecí maso marinované v pomerančové šťávě
35 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstBrusinky sušené
- 1hrstMandle
- 2lžíceKerblík
- 20gramůZázvor celý
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Pomerančová marináda
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
37 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme jednoduchou pomerančovou marinádu: dva větší pomeranče omyjeme, vymačkáme šťávu a v misce ji smícháme s 1 lžicí medu. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V sítu si promyjeme brusinky a necháme je okapat. Omytý kerblík drobně pokrájíme.
- 2Kuřecí stehna zbavíme kůže, pak je vykostíme, omyjeme a osušíme. Mezi potravinářskou fólií maso naklepeme hladkou paličkou a vložíme do pomerančové marinády. Maso necháme v marinádě 1 hodinu.
- 3Marinované maso mírně osolíme, obalíme v hladké mouce. V pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, plátky masa opečeme dozlatova z každé strany. Jakmile budeme mít opečenou druhou stranu kuřecích plátků, přilijeme 50ml pomerančové marinády, přidáme do výpeku zázvor, brusinky, loupané mandle a nakonec kerblík. Vše promícháme a povaříme 2-3 minuty. Maso necháme ve výpeku 3-4 minuty odpočinout, až pak servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.