Pečené labužnické kuře

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
70 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Porce kuřete dáme do misky, důkladně potřeme olejem, osolíme a opepříme. Misku přiklopíme a dáme do lednice nejméně na 60 minut.
  • 2
    Kuřecí porce zprudka opečme ze všech stran. Potom porce potřeme máslem a naskládáme je na pekáček. V předehřáté troubě při středně vysoké teplotě pečeme přibližně 30 minut. Po dobu pečení maso poléváme vypečenou šťávou.
  • 3
    Kompotové hrušky nakrájíme na kousky, přilijeme půlku šťávy z kompotu a med a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Připravenou hmotu dochutíme kari kořením, vlijeme brandy, přidáme dvě lžíce vypečené šťávy a smetanu. Zamícháme, ochutnáme a zlehka dochutíme solí a pepřem. Ořechy drobně nasekáme a na suché pánvi je osmahneme dozlatova. Potom je vmícháme do hotové omáčky.
  • 4
    Opečené porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme je hruškovou omáčkou a s vhodnou přílohou servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.