Pečené labužnické kuře
60 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 1decilitrOlej olivový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůKompot hruškový
- 2lžičkyMed včelí
- 100gramůOřechy vlašské
- 50mililitrůBrandy
- 1lžičkaKari koření
- 1špetkaSůl
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
70 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Porce kuřete dáme do misky, důkladně potřeme olejem, osolíme a opepříme. Misku přiklopíme a dáme do lednice nejméně na 60 minut.
- 2Kuřecí porce zprudka opečme ze všech stran. Potom porce potřeme máslem a naskládáme je na pekáček. V předehřáté troubě při středně vysoké teplotě pečeme přibližně 30 minut. Po dobu pečení maso poléváme vypečenou šťávou.
- 3Kompotové hrušky nakrájíme na kousky, přilijeme půlku šťávy z kompotu a med a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Připravenou hmotu dochutíme kari kořením, vlijeme brandy, přidáme dvě lžíce vypečené šťávy a smetanu. Zamícháme, ochutnáme a zlehka dochutíme solí a pepřem. Ořechy drobně nasekáme a na suché pánvi je osmahneme dozlatova. Potom je vmícháme do hotové omáčky.
- 4Opečené porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme je hruškovou omáčkou a s vhodnou přílohou servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.