Pečené lasagne s lososem

55 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1295 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
65 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: Mouku prosijeme na vál, posypeme jedlou sodou, promícháme, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, přilijeme vodu a rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a odložíme na 60 minut do ledničky.
  • 2
    Vál posypeme moukou a připravené těsto pomoci válečku rozválíme na velký plát silný 1 cm. Skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka, která skládáme na suchý plech, vložíme do teplé trouby, kde pomalu pečeme 15 minut. Upečené vytáhneme z trouby, necháme lasagne vychladnout.
  • 3
    Příloha: Olej vlijeme na pánvičku, přidáme na kolečka nakrájený česnek, drobně nakrájené špenátové listy, na kolečka nakrájené švestky, chvilku restujeme, zalijeme vínem a víno vyvaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, pánvičku stáhneme ze sporáku a směs necháme vychladnout.
  • 4
    Losos: Filety lososa osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle zprudka po obou stranách opečeme.
  • 5
    Na hluboký talíř položíme porci lososa, vedle upravíme připravený špenát a pečené lasagne. Přidáme plátek citrónu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.