Pečené lasagne s lososem
55 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 2decilitryVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
- 500gramůLosos - filety
- 200gramůŠvestky sušené
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1295 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
65 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Těsto: Mouku prosijeme na vál, posypeme jedlou sodou, promícháme, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, přilijeme vodu a rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a odložíme na 60 minut do ledničky.
- 2Vál posypeme moukou a připravené těsto pomoci válečku rozválíme na velký plát silný 1 cm. Skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka, která skládáme na suchý plech, vložíme do teplé trouby, kde pomalu pečeme 15 minut. Upečené vytáhneme z trouby, necháme lasagne vychladnout.
- 3Příloha: Olej vlijeme na pánvičku, přidáme na kolečka nakrájený česnek, drobně nakrájené špenátové listy, na kolečka nakrájené švestky, chvilku restujeme, zalijeme vínem a víno vyvaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, pánvičku stáhneme ze sporáku a směs necháme vychladnout.
- 4Losos: Filety lososa osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle zprudka po obou stranách opečeme.
- 5Na hluboký talíř položíme porci lososa, vedle upravíme připravený špenát a pečené lasagne. Přidáme plátek citrónu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.