Pečené marinované jehněčí kotlety
35 min.

Ingredience
- 6lžicOlej rostlinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůMartell cognac
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceProvensálské koření
- 800gramůJehněčí kotlety
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
39 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
85 mg
Cukr
103 mg
Postup přípravy
- 1Na přípravu marinády smícháme olej, citronovou šťávu, koňak, sůl, pepř, česnek a provensálské koření. Jehněčí kotlety naložíme do marinády a dáme na 5 hodin do chladničky. Během marinování kotlety několikrát obrátíme.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kotlety vyjmeme z marinády, položíme do pekáče a pečeme 15 minut.
- 3Během pečení kotlety potíráme marinádou. Potom rozpálíme gril a jehněčí kotlety ještě grilujeme za občasného potírání marinádou dalších 5 minut z každé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.