Pečené marinované papriky s parmskou šunkou
35 min.
Ingredience
- Marináda a ing. na dochucení
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceCitrónová šťáva
- 1lžíceKapary sterilované
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř 4 barev
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 2kusyPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyPaprika oranžová
- 8plátkůŠunka parmská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
92 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme marinádu: očistíme 3 větší stroužky česneku. Snítku rozmarýnu a tymiánu opláchneme pod tekoucí vodou a lístky pokrájíme nadrobno. Do větší mísy nalijeme kvalitní olivový olej, citrónovou šťávu, přidáme rozmačkané stroužky česneku, bylinky a kapary, které jsme předtím propláchli v sítku. Vše důkladně promícháme
- 2Barevné papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky přibližně 1-2 cm široké. Vložíme je do mísy s marinádou důkladně je promícháme a necháme je marinovat 1 hodinu. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií. Během 1 hodiny marinování papriky minimálně 3x promícháme. Poté pariky vložíme do síta, necháme je okapat a trochu oschnout (odkapanou marinádu si odložíme).
- 3Pánev s nepřilnavým dnem rozehřejeme na vysokou teplotu a papriky opečeme z každé strany. Občas je promícháme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem a solí.
- 4Na každý talíř položíme 2 plátky parmské šunky, obložíme ji paprikami, které pokapeme zbytkem marinády a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.