Pečené masové šišky se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 1kusŽemle tuková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Housku rozdrobíme a namočíme do mléka.
- 2V míse smícháme mleté hovězí a vepřové maso s namočenou houskou. Směs opepříme a osolíme, uděláme z ní malé šišky.
- 3Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme.
- 4V zapékací míse rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a zeleninu a pak přidáme masové šišky. Podlijeme je vodou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. Během pečení je několikrát přelijeme výpekem.
- 5Masové šišky podáváme se zeleninou, posypané jemně nakrájenou natí petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.