Pečené papriky v marinádě
35 min.
Ingredience
- 5stroužkůČesnek
- 5kusůPaprika červená
- 5lžicOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté papriky pečeme do zčernání v troubě předehřáté na 220°C. Poté papriky vyjmeme a dáme vychladnout. Po vychladnutí sloupneme slupku, odstraníme semínka a papriky nakrájíme na kostičky.
- 2Šťávu, kterou papriky pustily, smícháme s olivovým olejem, pepřem, solí a lžící citronové šťávy.
- 3Česnek prolisujeme a vmícháme do zálivky.
- 4Papriky klademe do připravené marinády a necháme odležet alespoň 2 hodiny.
- 5Podáváme vychlazené jako salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.