Pečené placičky s rajčatovou náplní

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, placičky budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouky (z hladké 40 g odložíme na posypání válu), vsypeme sůl, kypřicí prášek a promícháme. Přidáme drobně nakrájené vychlazené máslo a vytvoříme drobenku, do které nastrouháme parmazán. V drobence uděláme důlek, vlijeme do něj mléko a vypracujeme hladké těsto, které se nesmí lepit.
  • 3
    Zbylou moukou posypeme vál, na něm rozválíme těsto na placku tloušťky půl cm. Z placky vykrájíme 6 koleček o průměru 10 cm.
  • 4
    Placičky dáme na plech, potřeme 2 lžičkami olivového oleje, mezi placičkami necháme velké mezery. Okraje placiček můžeme ozdobit vpichy vidličkou.
  • 5
    Omytá čerstvá rajčata nakrájíme na tenké plátky.
  • 6
    Na náplň na drobno nakrájíme oloupaný česnek a smícháme se lžičkou olivového oleje. Naložená sušená rajčata necháme okapat a drobně pokrájíme, listy bazalky nakrájíme na proužky. Česnek, rajčata a bazalku promícháme.
  • 7
    Rajčatovou směs natřeme na placičky, na ni narovnáme plátky rajčat a dáme péci do předehřáté trouby na zhruba 7 minut, poté placičky posypeme piniovými oříšky a pečeme ještě 4 – 5 minut.
  • 8
    Placičky podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.