Pečené rozmarýnové vepřové ocásky

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové omyté ocásky osušíme.
  • 2
    V misce promícháme olej se solí, prolisovaným česnekem, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a kmínem. Omyjeme větvičky rozmarýnu, oloupeme cibuli a pokrájíme ji na osminky. Připravenou směsí silně potřeme ocásky, které dáme do pekáče, proložíme větvičkami rozmarýnu, cibulí, pekáč zakryjeme a maso dáme na 20 hodin do chladničky.
  • 3
    Před pečením k ocáskům přilijeme vývar s vínem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 90 minut doměkka. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké, vyjmeme je z výpeku i s rozmarýnem.
  • 4
    Výpek na plotně vysmažíme téměř na tuk, poprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmažíme, poté přilijeme 2.5 dl vody s 1 dl černého piva a šťávu z masa prudce povaříme do doby, až zhoustne. Štávu přecedíme do druhého hrnce.
  • 5
    Pečené ocásky podáváme přelité šťávou z masa, doplníme chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.