Pečené rozmarýnové vepřové ocásky
130 min.
Ingredience
- 400gramůChléb konzumní
- 4kusyVepřové ocásky
- 5lžicRozmarýn čerstvý
- 2kusyCibule
- 7decilitrůMasový vývar
- 3decilitryVíno bílé
- Na dochucení výpeku
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5decilitryVoda pitná
- 1decilitrPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- Na potření
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžíceSůl
- 8stroužkůČesnek
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové omyté ocásky osušíme.
- 2V misce promícháme olej se solí, prolisovaným česnekem, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a kmínem. Omyjeme větvičky rozmarýnu, oloupeme cibuli a pokrájíme ji na osminky. Připravenou směsí silně potřeme ocásky, které dáme do pekáče, proložíme větvičkami rozmarýnu, cibulí, pekáč zakryjeme a maso dáme na 20 hodin do chladničky.
- 3Před pečením k ocáskům přilijeme vývar s vínem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 90 minut doměkka. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké, vyjmeme je z výpeku i s rozmarýnem.
- 4Výpek na plotně vysmažíme téměř na tuk, poprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmažíme, poté přilijeme 2.5 dl vody s 1 dl černého piva a šťávu z masa prudce povaříme do doby, až zhoustne. Štávu přecedíme do druhého hrnce.
- 5Pečené ocásky podáváme přelité šťávou z masa, doplníme chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.