Pečené rybí filé s citronovou majonézou
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový jedlý
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1hrstPažitka
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
856 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme majonézu a lžičku citronové šťávy, dochutíme cukrem, solí. Trochu citronové šťávy smícháme i s rozpuštěným máslem, pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
- 2Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme do měkka. Během pečení porce několikrát obrátíme, při obracení je potřeme citronovým máslem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a citronovou majonézou, posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.