Pečené rybí filé s citronovou majonézou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
856 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme majonézu a lžičku citronové šťávy, dochutíme cukrem, solí. Trochu citronové šťávy smícháme i s rozpuštěným máslem, pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
  • 2
    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme do měkka. Během pečení porce několikrát obrátíme, při obracení je potřeme citronovým máslem.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami a citronovou majonézou, posypané pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.