Pečené rybí filé s paprikovou majonézou
30 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5lžicMajonéza
- 2lžíceKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
757 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme majonézu se lžící kečupu a podle chuti přidáme mletou sladkou papriku, pepř a sůl.
- 2Trochu papriky smícháme s rozpuštěným máslem a další s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme v misce.
- 3Rybí filé nakrájíme na porce, které osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- 4V pánvi rozehřejeme olej s paprikou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme paprikou ochuceným máslem.
- 5Podáváme s ochucenou majonézou, posypané nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.