Pečené šlejšky se strouhankou

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme ve vodě (1.2 litr), do které dáme 1 lžičku soli. Vaříme 20-22 minut. Uvařené brambory scedíme, necháme chvíli vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Dáme je na pomoučený vál, přisypeme hrubou mouku a vypracujeme tužší těsto. Těsto vyválíme na dva válečky o průměru 4-5 cm. Ostrým nožem z válečku nakrájíme 2cm dílky, z nich vyválíme malé šišky - šlejšky. Poklademe je na plech vymaštěný olejem, dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C dozlatova.
  • 2
    V pánvi na másle osmažíme dozlatova čerstvou strouhanku, za stálého míchání přidáme cukr krystal. Usmaženou strouhanku dáme do mísy, upečené šlejšky vyklopíme do strouhanky, opatrně promícháme a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.