Pečené šlejšky se strouhankou
75 min.
Ingredience
- 210gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSůl
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 200gramůStrouhanka
- 4lžíceCukr krystal
- 80gramůMáslo čerstvé
- Vařené brambory
- 1kilogramBrambory
- 1,2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve vodě (1.2 litr), do které dáme 1 lžičku soli. Vaříme 20-22 minut. Uvařené brambory scedíme, necháme chvíli vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Dáme je na pomoučený vál, přisypeme hrubou mouku a vypracujeme tužší těsto. Těsto vyválíme na dva válečky o průměru 4-5 cm. Ostrým nožem z válečku nakrájíme 2cm dílky, z nich vyválíme malé šišky - šlejšky. Poklademe je na plech vymaštěný olejem, dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C dozlatova.
- 2V pánvi na másle osmažíme dozlatova čerstvou strouhanku, za stálého míchání přidáme cukr krystal. Usmaženou strouhanku dáme do mísy, upečené šlejšky vyklopíme do strouhanky, opatrně promícháme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.