Pečeně slovenská

120 min.
Slovensko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
54 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kolečka nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli, osmahneme na sádle, zalijeme horkou vodou a přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián.
  • 2
    Očistíme maso, naklepeme, osolíme, protkneme proužky slaniny, dáme do zeleninového základu, podlijeme podle potřeby a v předehřáté troubě podusíme zvolna do měkka.
  • 3
    Během dušení maso obrátíme a podléváme šťávou.
  • 4
    Měkké maso vyndáme a nakrájíme na plátky.
  • 5
    Šťávu z masa vysmahneme na tuku, zaprášíme moukou, osmahneme a prolisujeme skrz síto.
  • 6
    Přilijeme do omáčky smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek a krátce povaříme.
  • 7
    Nakrájené maso dáme do omáčky a přihřejeme.
  • 8
    Podáváme s brambory a zeleninou, nejlépe s dušenou mrkví a s celerem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.