Pečeně slovenská
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůHovězí maso zadní
- 60gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 100gramůCeler bulvový
- 1špetkaPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSádlo škvařené
- 1lžíceKapary sterilované
- 1špetkaNové koření celé
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
54 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na kolečka nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli, osmahneme na sádle, zalijeme horkou vodou a přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián.
- 2Očistíme maso, naklepeme, osolíme, protkneme proužky slaniny, dáme do zeleninového základu, podlijeme podle potřeby a v předehřáté troubě podusíme zvolna do měkka.
- 3Během dušení maso obrátíme a podléváme šťávou.
- 4Měkké maso vyndáme a nakrájíme na plátky.
- 5Šťávu z masa vysmahneme na tuku, zaprášíme moukou, osmahneme a prolisujeme skrz síto.
- 6Přilijeme do omáčky smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek a krátce povaříme.
- 7Nakrájené maso dáme do omáčky a přihřejeme.
- 8Podáváme s brambory a zeleninou, nejlépe s dušenou mrkví a s celerem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.