Pečené vepřové maso s ovocem
115 min.
Ingredience
- Nádivka
- 2kusyCibule červená
- 2hrnkyStrouhanka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 0,5hrnekMeruňky
- 0,5hrnekŠvestky
- 800gramůVepřové maso libové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 2Cibuli, strouhanku, švestky a meruňky smícháme v misce, přidáme muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a znovu smícháme. Potom přimícháme bílek.
- 3Z obou kusů masa odřízneme na užším konci asi 13 centimetrů dlouhý kus, všechny kusy masa podélně rozpůlíme a potom rozevřeme, utvoříme kapsy.
- 4Na jeden z delších kusů rozprostřeme polovinu ovocné nádivky, zakryjeme oběma menšími kusy tak, aby se konce mírně překrývaly, navrch rozprostřeme druhou polovinu nádivky a přikryjeme zbývajícím kusem vepřového masa. Maso svážeme kuchyňským provázkem, zabalíme do alobalu a dáme na pekáč.
- 5Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě 90 minut.
- 6Maso můžeme podávat horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.