Pečené vepřové maso s ovocem

115 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 2
    Cibuli, strouhanku, švestky a meruňky smícháme v misce, přidáme muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a znovu smícháme. Potom přimícháme bílek.
  • 3
    Z obou kusů masa odřízneme na užším konci asi 13 centimetrů dlouhý kus, všechny kusy masa podélně rozpůlíme a potom rozevřeme, utvoříme kapsy.
  • 4
    Na jeden z delších kusů rozprostřeme polovinu ovocné nádivky, zakryjeme oběma menšími kusy tak, aby se konce mírně překrývaly, navrch rozprostřeme druhou polovinu nádivky a přikryjeme zbývajícím kusem vepřového masa. Maso svážeme kuchyňským provázkem, zabalíme do alobalu a dáme na pekáč.
  • 5
    Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě 90 minut.
  • 6
    Maso můžeme podávat horké i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.