Pečené zaječí maso s jogurtovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 140gramůZeleninová směs pod svíčkovou - mražená
- 50gramůCibule
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 50mililitrůOcet vinný
- 60gramůSlanina vepřová
- 20gramůOlej rostlinný
- 200gramůJogurt bílý
- 1lžičkaHořčice
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůZaječí maso
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaSacharin
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve větším rendlíku svaříme ve vodě s octem kořenovou zeleninu, sacharin, sůl, pepř, bobkový list a 20 g cibule. Do vychladlého mořidla vložíme na 4 dny zaječí maso. Rendlík uložíme do chladu, maso každý den obrátíme.
- 2Po 4 dnech maso vyjmeme, prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče s olejem, přidáme zeleninu z mořidla, 30 gramů cibule a podlité mořidlem dáme do trouby předehřáté na 190 °C péct. Maso občas polijeme výpekem, podle potřeby přidáme vodu, maso občas obrátíme. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče, do výpeku vmícháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku. Dochutíme hořčicí, solí, cukrem, octem a dobře provaříme. Poté omáčku propasírujeme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.