Pečení pstruzi s brusinkami
30 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyPstruh
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceKompot brusinkový
- 4lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
38 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
89 mg
Cukr
142 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a osušené pstruhy vně i uvnitř osolíme, česnek prolisujeme a v misce smícháme s brusinkovým kompotem a pepřem.
- 2Pstruhy naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy, potřeme brusinkovou zálivkou a zakapeme polovinou rozpuštěného másla. Ryby vložíme do předehřáté trouby a asi 5 minut pečeme. Poté mísu vyjmeme z trouby a přelijeme směsí sójové omáčky a citronové šťávy. Ryby vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších zhruba 15 minut. Během pečení zakapáváme druhou polovinou rozpuštěného másla.
- 3Pstruhy servírujeme v míse, ve které jsme je pekli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.