Pečení pstruzi s citrónovým máslem
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyPstruh
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusPetržel - nať
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCitrony
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1121 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
75 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Mouku promícháme se solí a pepřem, pstruhy opláchneme a dobře obalíme v moučné směsi.
- 2V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a smažíme pstruhy z obou stran asi 6–7 minut. Hotové dáme na mísu a uchováme v teple.
- 3V rendlíku rozehřejeme máslo, dokud nezhnědne. Přidáme citrónovou šťávu a citrónovým máslem pokapeme pstruhy.
- 4Ozdobíme plátky citrónu a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.