Pečení pstruzi s houbami
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 4lžičkyBazalka
- 8lžicLimetková šťáva
- 200gramůMáslo čerstvé
- 150gramůHouby čerstvé
- 8stroužkůČesnek
- 2kusyLimetka
- 1kusPažitka
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
55 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř vetřeme sůl. Pokapeme je limetkovou šťávou. Do každého pstruha vložíme plátky másla, čerstvou bazalku, 2 stroužky česneku a očištěné, na silnější plátky nakrájené houby.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 3Pekáček vymažeme máslem a urovnáme do něj připravené pstruhy. Pečeme 30 minut.
- 4Po upečení servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou a klínky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.