Pečený bažant na hroznovém víně
90 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 800gramůHroznové víno
- 1lžičkaCukr moučkový
- 4centilitryMartell cognac
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1000gramůBažant obecný
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Bažanty opláchneme, osušíme,osolíme a opepříme, natřeme je 40 g rozpuštěného másla.
- 2Předehřejeme troubu na 220°C. Plátky slaniny prořízneme, obalíme jimi bažanty. Porce, obalené slaninou, svážeme kuchyňskou nití.
- 3Pekáč vymažeme třiceti gramy másla, bažanty vložíme do pekáče hřbetem nahoru. Pekáč umístíme do trouby, pečeme 15 minut.
- 4Omyjeme hroznové víno, rozpůlíme bobule, vyjmeme z nich semena. 500 g bobulí podusíme na 30 g másla, zasypeme cukrem, zakapeme koňakem a flambujeme. Naředíme drůbežím vývarem, osolíme, opepříme, ponorným mixérem rozmixujeme. Následně vylisujeme přes síto.
- 5Obrátíme bažanty, zalijeme je vzniklým pyré z hroznového vína a pečeme 25 minut. Zbytek hroznového vína dusíme se zbytkem másla.
- 6Vyndáme bažanty, rozvážeme je, odstraníme slaninu. Do omáčky přimícháme zakysanou smetanu a vaříme, dokud nezhoustne.
- 7Rozporcujeme bažanty, zalijeme omáčkou, přidáme k nim zbytek podušených hroznových bobulí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.