Pečený bažant na víně

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
35 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytého bažanta osolíme, opepříme, zabalíme do slaniny a svážeme potravinářskou nití. Předehřejeme si troubu na 200°C a vložíme do ní pekáč s bažantem.
  • 2
    Po 15 minutách pečení bažanta obrátíme a přidáme k němu jalovec. Oškrábeme mrkev, petržel a celer, nakrájíme je na kostičky a přidáme k bažantovi. Zalijeme vínem a pečeme ještě 20 minut.
  • 3
    Potom z bažanta oddělíme slaninu a dosud zakrytou kůži na prsou pečeme 10 minut, aby dobře zhnědla. Poté vyndáme bažanta z pekáče a do vypečené šťávy přidáme smetanu. Nakonec omáčku prolisujeme přes síto. Bažanta podáváme přelitého omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.