Pečený bažant na víně
65 min.
Ingredience
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 50gramůAnglická slanina
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5kusůJalovec
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1,2kilogramyBažant obecný
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
35 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytého bažanta osolíme, opepříme, zabalíme do slaniny a svážeme potravinářskou nití. Předehřejeme si troubu na 200°C a vložíme do ní pekáč s bažantem.
- 2Po 15 minutách pečení bažanta obrátíme a přidáme k němu jalovec. Oškrábeme mrkev, petržel a celer, nakrájíme je na kostičky a přidáme k bažantovi. Zalijeme vínem a pečeme ještě 20 minut.
- 3Potom z bažanta oddělíme slaninu a dosud zakrytou kůži na prsou pečeme 10 minut, aby dobře zhnědla. Poté vyndáme bažanta z pekáče a do vypečené šťávy přidáme smetanu. Nakonec omáčku prolisujeme přes síto. Bažanta podáváme přelitého omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.