Pečený bažant se slaninou
100 min.
Ingredience
- 1,6kilogramyBažant obecný
- 90gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůSlanina vepřová
- 20gramůPetržel - nať
- 300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 20gramůMarmeláda rybízová
- 1hrstŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1025 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
67 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
453 mg
Cukr
18 mg
Postup přípravy
- 1Kuchyňsky upravené bažanty osolíme, opepříme polovinou uvedené dávky a překryjeme slaninou.
- 2Bažanty vložíme na pekáč vymazaný máslem a asi 1 hodinu je doměkka pečeme v předehřáté troubě.
- 3Propečení bažantů vyzkoušíme tím, že do nejsilnějšího místa na stehně zapíchneme tenkou jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, jsou hotoví. Přikryjeme je alobalem a udržujeme teplé. Výpek slijeme z pekáče do menší nádoby a zaprášíme moukou. Dobře ji v tuku se šťávou osmažíme. Zalijeme vývarem, dobře mícháme a vaříme, až omáčka zhoustne. Doplníme marmeládou a znovu 2-3 minuty povaříme. Osolíme a opepříme. Omáčku můžeme přecedit. Podáváme ji zvlášť v omáčníku. Ozdobíme řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.